Pevecima produžen pritvor, vjerojatno ostaju u zatvoru do suđenja

IAKO su se početkom tjedna pojavile špekulacije da će Peveci biti pušteni da se brane sa slobode nakon što im istekne dvomjesečni pritvor, to ipak nije točno.

Naime, danas je sudsko vijeće donijelo odluku o produljenju pritvora zbog osobito teških okolnosti djela, rekla nam je glasnogovornica suda u Bjelovaru.

S obzirom da je protiv bračnog para Pevec podignuta i optužnica, početak suđenja oni će najvjerojatnije dočekati u zatvoru. Na današnju odluku oni će ce vjerojatno žaliti, pa se čeka pravomoćnost odluke kako bi se započelo s procesom.

Peveci su optuženi za zlouporabu položaja i ovlasti, za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i za povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Maksimalne kazne za ono što im se stavlja na teret su od 5 do 12 godina. Tijekom istrage protiv Peveca je ispitano 12 svjedoka, a dio dokumentacije vezane uz porez je stigao iz Austrije. Pevecima je bio određen pritvor zbog straha da bi mogli uništiti, sakriti i krivotvoriti dokaze važne za kazneni postupak te utjecati na svjedoke, a na sudu su se branili šutnjom. Bračni par je uhićen 2. lipnja, a s njima je uhićena i računovotkinja Dragica Barišić koja je ubrzo puštena na slobodu.

Pročitajte više