Picula i Burzan o odnosima Hrvatske i Crne Gore

MINISTRI vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore Tonino Picula i Dragiša Burzan razgovarali su u ponedjeljak u Sarajevu o odnosima između dvije države ocijenivši ih dinamičnim i dobrosusjedskim.

Tijekom susreta što se zbio za sudjelovanja dva ministra na konferenciji o regionalnoj suradnji što je održana u glavnom gradu BiH, Picula i Burzan posebice su pozdravili uspješnu provedbu Protokola o prijelaznom režimu na južnoj granici (Protokol o Prevlaci), navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih posova Hrvatske.

Istaknut je dobar zajednički rad policijske posade koja od 1. travnja nadzire Prevlaku a također je pozdravljena uspješna provedba procesa razminiranja.

Dva ministra suglasna su kako bi se izgradnjom graničnog prijelaza Sutorina-Krasovići (Debeli Brijeg) znatno poboljšali uvjeti za poboljšanje odnosa u oblasti gospodarstva i turizma.

Ministar Picula izvjestio je crnogorsku stranu o procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji čemu je ministar Burzan iskazao potporu i zamolio za savjetodavnu pomoć.

Informirajući Piculu o trenutačnom stanu u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, Burzan je kazao kako nove carinske stope predstavljaju najveći problem i prijetnju daljim reformama.

Burzan je također pozvao šefa hrvatske diplomacije da uskoro službeno posjeti Crnu Goru.

(Hina) rm sb

Pročitajte više