Pijan, pretučen i ostavljen u pustoši, našao auto, pozvao policiju i identificirao napadače

SISAČKA policija dovršila je kriminalističku obradu nad dva muškarca i jednom ženom zbog osnovane sumnje da su oteli, pretukli i opljačkali 35-godišnjaka s područja Slunja.

Pijanog 35-godišnjaka, prošli je petak oko 21 sat gore navedeni trojac iz Siska automobilom odvezao na nepoznatu lokaciju između mjesta Topolovac i Prelošćica. Tamo su ga pretukli te mu ukrali novčanik i mobitel.

Iako je nesretnik bio poprilično pijan, s 2,43 promila alkohola u krvi, on se pješice uputio prema Toplolovcu, međutim na putu ga je zadesila sreća u nesreći. Naime, naišao je na parkiran i otključan automobil pored ceste, koji je još imao i ključeve u bravi.

Sjeo je u automobil i odvezao se do obližnjeg ugostiteljskog objekta te otamo nazvao policiju.

Policija je istragom utvrdila da su navedeno kazneno djelo počinili 33-godišnji muškarac i 34-godišnja žena iz Vukovara te 16-godišnjak iz Siska. Već narednog dana opljačkani 35-godišnjak ih je na prepoznavanju u policiji identificirao, a kod njih su pronađene i sve njegove ukradene stvari. U sisačkoj bolnici utvrđeno je da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Policija je u subotu uz kaznenu prijavu troje navedenih razbojnika dovela pred istražnog suca Županijskog suda u Sisku. Nakon saslušanja sud je odredio 48-satno zadržavanje 33-godišnjaku i 16-godišnjaku, dok je 34-godišnja žena puštena.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više