Pijani muškarac u Đurđevcu prijetio da će ubiti liječnika ako mu ne da terapiju

Ilustracija: Pixsell/Dusko Jaramaz

29-GODIŠNJI Đurđevčanin je prijavljen državnom odvjetništvu zbog prijetnje ubojstvom liječniku Hitne pomoći jer mu ovaj nije htio dati terapiju. Sve se zbilo prije nekoliko dana u Đurđevcu, javlja Podravski.hr.

"Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje", javljaju iz Općinskog državnog odvjetništva. Dodaju kako postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 19. travnja 2019. nedjelo napravio u dvorištu obiteljske kuće u Đurđevcu.

Lupao šakama i prijetio da će ga ubiti

"Sve nakon što mu je liječnik hitne medicine odbio dati traženu terapiju zbog njegove alkoholiziranosti. Počeo je lupati šakama po staklu sanitetskog vozila i zaprijetio liječniku da će ga ubiti", navodi odvjetništvo.

Državno odvjetništvo odredilo je 29-godišnjaku mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku na udaljenost manju od sto metara i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njim zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

"U slučaju kršenja naloženih mjera opreza one će se zamijeniti istražnim zatvorom", poručilo je odvjetništvo.

Pročitajte više