Pismo zahvale Zajednice Cenacolo

Zajednica Cenacolo zahvaljuje javnim glasilima koji su u tijeku godine pratili njezin rad i tako joj pomogli u borbi za ozdravljenje mladih od ovisnosti. L

"Želim vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu", ističe Zajednica u pismu zahvale i obavještava da će žive Božićne jaslice i ove godine biti pred zagrebačkom katedralom od 22. prosinca do 7. siječnja.

Zajednica Cenacolo je kršćanska udruga sa sjedištem u Saluzzu u Italiji, a osnovana je 1983. zahvaljujući časnoj sestri Elviri Petrozzi, koja je posvetila život Bogu u korist i na uslugu narkomanima i svim izgubljenim mladima.

Sestra Elvira osnovala je u Italiji i diljem svijeta više od 50 bratovština i misija. U Hrvatskoj ih je osam, a u BiH dvije. U Zajednici trenutačno boravi oko tisuću mladih od kojih oko 300 iz Hrvatske.

Posebnim pristupom, koji se temelji na radu, molitvi i redu, Zajednica postiže velike uspjehe u duhovnom i tjelesnom ozdravljenju mladih ovisnika, kaže se u pismu i dodaje kako Zajednica želi biti svjetlo u tami, znak nade, živo svjedočanstvo da smrt nema zadnju riječ kad je droga posrijedi. Također, polazi od načela da je korijen narkomanije u obitelji i da samo obitelj može spriječiti ovisnost bilo koje vrste.

Zajednica Cenacolo nije lječilište, nego velika škola ljubavi prema životu, kaže se u pismu zahvale.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više