Pitali smo Đuru Sessu što kaže na optužbu da ga je Mamić osobno podmitio

Foto: Armin Durgut/Pixsel/FaH/Wikipedia

ĐURO Sessa, predsjednik Vrhovnog suda, odlučio je ignorirati informaciju objavljenu u tjedniku Nacional da će Zdravko Mamić, odbjegli nogometni menadžer, otkriti da ga je osobno podmitio prije 15 godina.

>> Nacional: Mamić planira otkriti da je osobno podmitio Đuru Sessu

"Ne planiram ništa poduzeti i nije, naravno, istina", odgovorio je Sessa na Indexova pitanja. A pitali smo ga, logično, što namjerava poduzeti te je li Mamićeva tvrdnja točna.

"Neću ga ga tužiti, kleveta u BiH nije kazneno djelo"

"Ne namjeravam ništa tu izjavljivati, jer to je potpuno besmisleno", nastavio je Sessa, a nas je zanimalo hoće li tužiti Mamića zbog klevete, recimo.

"Ne. Kleveta u Bosni i Hercegovini nije kazneno djelo", zapazio je predsjednik Vrhovnoga suda, a nas je zanimalo bi li tužio Mamića da nije u BiH.

"Ispod dostojanstva predsjednika Vrhovnog suda je odgovarati na takve stvari"

"Slušajte, što bi bilo kad bi bilo, to je drugo pitanje, ali sad je situacija takva. Zaista, kako bih rekao, to je sve toliko besmisleno da ja zaista nemam riječi, evo."

A kad smo ga pitali o poznanstvu s Mamićem, odgovorio je:

"Već sam u ljeto sve rekao i neću više ništa više o tome pričati. To je stvarno ispod dostojanstva predsjednika Vrhovnog suda na takve stvari odgovarati", zaključio je Đuro Sessa.

Mamić je ljetos Sessu nazvao pokvarenim i korumpiranim, a Sessa je odgovorio tvrdnjom da je šokiran i osupnut te da se s Mamićem sreo dvaput u prolazu. Novi Nacional, pak, piše kako Mamić planira optužiti Sessu da ga je podmitio prije više od 15 godina u vrijeme kad je bivši vratar Dražen Ladić imao spor s Dinamom. Ladić je podnio tužbu zbog potraživanja 400 tisuća eura, a Sessa je kao predsjednik Općinskog suda u Zagrebu prihvatio Dinamov zahtjev za izuzećem suca Mladena Ježeka s obrazloženjem da je "previše revan".

Ladić je 2004. godine izjavio da je dobio rješenje u kojem je stajalo da "u konkretnom slučaju nema dokaza o sudačkoj pristranosti", ali sučeva "velika ažurnost nagovještava da bi pristranosti uskoro moglo biti".

Prema Nacionalovim navodima, Mamić optužbu neće temeljiti samo na svojim riječima, "nego postoje i drugi dokazi i navodni svjedoci".

Pročitajte više