Pitali smo Ivanu Kindl kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Privatni arhiv

PJEVAČICA Ivana Kindl rođena je u Požegi 1978. godine.

Objavila je četiri studijska albuma, dobitnica je Porina i dvostruka je pobjednica televizijskog showa “Zvijezde pjevaju”.

Za Index je otkrila kojih joj je pet omiljenih knjiga.

Mi djeca s kolodvora Zoo - Christiane F.

Jedna od najdražih knjiga koju sam pročitala još u srednjoj školi i poslije još nekoliko puta. Volim autobiografske priče osobito, ova je brutalno istinita, šokantna, ali i poučna. Priča je to o djeci poroka, djeci s berlinskog kolodvora Zoo, o paklu droge i prostitucije koju je prošla i ispričala Christiane.

Snaga podsvijesti - Joseph Murphey

Izvrsna knjiga o samopomoći iz 1972. godine koju uvijek imam blizu i koja mi je puno pomogla u određenim trenucima. Postoje određene tehnike i mantre koje sam primjenjivala prema primjerima iz knjige i učinkovite su.

Kao voda za čokoladu - Laura Esquivel

Jako zanimljiv roman meksičke spisateljice, duhovit, dirljiv, tragičan. Dovoljno je unijeti mašte, ponekad i trunku začina, ali sve u svemu, ljubav je nešto što se servira, uvijek dobro miriše i ima dobar okus.

Paranormalne pojave: Zašto vidimo čega nema? - Richard Wiseman

Oduvijek su me zanimale i privlačile takve teme. Naslušala sam se tuđih priča, iako nikad takvo što nisam doživjela, a uvijek sam htjela. A onda sam se susrela s ovom knjigom, u kojoj je glavna teza da paranormalno ne postoji i kako je vrlo jednostavno obmanuti druge pa i sebe.

Alkemičar - Paulo Coelho

Divna priča prepuna životnih poruka i mudrosti. Putovanje koje počinje kao potraga za svjetovnim dobrima tako se pretvara u otkrivanje unutarnjeg blaga.

Pročitajte više