Plaški: Ponovno odgođena sjednica Općinskog vijeća

Sjednica Općinskog vijeća Plaškog ni danas nije održana jer je Borislav Kašljević i danas ustrajao u zahtjevu da mu se dodijele materijali i omogući glasovanje.

Nezavisni vijećnik Borislav Kašljević, naime, ne priznaje odluku Općinskog vijeća od 3. kolovoza o prestanku njegova mandata zbog preseljenja iz Plaškog u drugu općinu.

Iako nije dobio poziv za sjednicu, došao je i jučer i danas tvrdeći da je kuću u Josipdolu dobio na privremenu uporabu u veljači ove godine i tamo "uredno prijavio boravište", ali da će prijaviti prebivalište tek kad se ondje trajno nastani. Također je rekao kako pravo da kao mjesto prebivališta zadrže mjesto u kojem trenutačno ne žive, ali se kane ondje vratiti, imaju i mnogobrojni Srbi koji su "pobjegli" iz Hrvatske te upravo na temelju MUP-ovih potvrda o prebivalištu zadržavaju i biračko pravo. "Na temelju istog prava ja ću zadržati mandat u Plaškom", rekao je Kašljević.

Na zahtjev predsjednice Vijeća Nedjeljke Kraguljac (SDSS) Kašljević je danas potpisao izjavu u kojoj je naveo da će "ometati rad Vijeća sve dok ne dobije odgovor Središnjeg ureda državne uprave o (ne)valjanosti njegova mandata".

Općinska načelnica Radmila Medaković (SDSS) rekla je danas, nakon propala pokušaja nastavka jučerašnje sjednice, da općina neće čekati odgovor Središnjega državnog ureda, nego da će novu sjednicu zakazati vrlo brzo i održati je uz usluge zaštitarske tvrtke.

(Hina) xvhor ydd

Pročitajte više