Plenković: Filipović je space shuttle za Tomaševića, Aladrović je fenomenalan

Foto: Pixsell/Patrik Macek

PREMIJER Andrej Plenković danas je HDZ-ovog neuspjelog kandidata za gradonačelnika Zagreba nazvao "space shuttleom", a svog ministra Aladrovića "fenomenalnim mladim čovjekom". 

Plenković je to izgovorio kad su ga novinari pitali za situaciju sa Zagrebačkim holdingom i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Pogledajte snimku!

 

"Filipovića se medijski pokosilo mitraljezom"

Video: N1

"Ovo oko Holdinga i Zagreba je katastrofa. Taj hype koji se stvorio oko Tomaševića i Možemo je... Filipovića, koji je space shuttle za sve njih, medijski se pokosilo mitraljezom. Da je u Zagrebu vlast HDZ-a, mi sad ne bismo mogli disati, kričalo bi se oko sukoba interesa i korupcije, srušili bi se vlada i sabor. Isto se sad radi za Aladrovića, fenomenalnog mladog čovjeka, izvuku mu jednu rečenicu i onda...", rekao je Plenković.

"Jeste vidjeli koji akter dolaze na konzultacije? Sve je to orkestar"

"Vidi se da fali znanja u upravljačkim kapacitetima. Imate natječaj, joj, neki nisu u užem krugu, joj, dajte ih ipak stavite i ispitajte. Bitno je da javnost shvati da je bila promjena, bude neki tsunami, a onda dođe realnost. Mi bismo sad trebali plakati od tuge i sreće jer gradonačelnik radi u 21 sat? Ovo što oni imaju, to je takvo maženje i paženje da se ja toga ne sjećam. Neka se ispita sukob interesa, gospodin Bačić je tražio sastanak antikorupcijskog vijeća, a gospodin Herman izvanrednu sjednicu Gradske skupštine. Da je obrnuto, svi bi lonci sada lupali. Sjećate se lončara? Jeste vidjeli koji akteri dolaze na konzultacije? Sve je to orkestar. Or-kes-tar", rekao je.

"Ovo što oni imaju je maženje, glađenje, paženje, ja se ne sjećam jel netko to imao", rekao je Plenković.

Pročitajte više