Plenković o Brkićevoj aferi: "To mi izgleda sve gore i strašnije"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ANDREJ Plenković, nakon što je u saboru predstavio proračun, okupljenim novinarima prokomentirao je aferu koja se veže uz Milijana Vasu Brkića, a koja se posljednjih dana ponovo aktualizirala u javnosti.

Brkića, kaže, zadnjih dana nije vidio, ali kaže da je očekivao da će se vidjeti danas.

"Očekujem da se afera rasvijetli do kraja", rekao je Plenković koji kaže da ne zna gdje je.

"Što više informacija o njoj izlazi u javnost, što više toga saznajemo, to izgleda sve gore i sve lošije", rekao je Plenković.

"Nisam istražitelj niti policija, ono što je važno je da se utvrde činjenice, što je točno, a što nije. Bavimo se jednom temom gdje je jedna od glavnih aktivnosti bila fabrikacija. Ako je to bila glavna tema kojom se jedna skupina ljudi, a to je sad sasvim očito, bavila dulje vremena, onda je nužno da nadležna tijela, prije svega policija, DORH i Uskok, do kraja rasvijetle te teme. Ja kao premijer nemam uvida u detalje istrage niti to mogu znati. Imam dovoljno iskustva da zadržim oprez, ali i političku osnovu da sve što se ovoga tiče postoje sve lošije i zahtijeva daljnje korake", rekao je Plenković.

"U političkoj utakmici sve je moguće, ali nisam osjetio bilo kakvu ugrozu ili trenutnu zavjeru. No, ono što me zbog kredibiliteta i klime zanima je da se ovo rasvijetli. To su teme i ljudi koji su se bavili stvarima koje su s one strane zakona, to je za mene neprihvatljivo", rekao je Plenković.

Novinari su Plenkovića podsjetili da je Brkić drugi čovjek u stranci.

"Obavili smo razgovor kad je to krenulo. Nakon toga razgovor nismo imali, niti ćemo ga imati. Ne vidim da je to ta faza u ovom trenutku. Bitno je da ona tijela koja su nadležna utvrde o čemu se radi. Politička odgovornost je ključna, nužna, svjestan sam toga i inzistiram da se sve rasvijetli", rekao je Plenković novinarima.

Pročitajte više