Plenković: Od kad sam najavio kandidaturu oporba je u panici. Milanović? Ne bojim ga se

Foto: FAH

JEDINI preostali kandidat za poziciju šefa HDZ-a, Andrej Plenković, ponovio je večeras da je zatražio da mu se dostavi izvješće o financijskoj situaciji u stranci te da očekuje da će izvješće dobiti što prije.

"Znamo da su ti ugovori sklapani prije nekoliko godina. Nama je u interesu da imamo jasnu sliku o tome kako se stranka financirala. Naravno da ćemo razgovarati s aktualnim vodstvom stranke i kolegama koji su u to uključeni", rekao je za Dnevnik Nove TV.

"U oporbi ima jako puno panike od kad sam ja već najavio svoju kandidaturu, a čini mi se da i kako vrijeme bude odmicalo i kako ćemo promicati zajedništvo, snagu, energiju, učiniti HDZ najvjerodostojnijom političkom strankom u Hrvatskoj. Vratiti povjerenje birača, ponuditi konkretna rješenja", samouvjeren je Plenković koji dodaje da se ne boji Milanovića.

"Mi se poznajemo kao i što poznajemo većinu aktera na hrvatskoj političkoj sceni. Imali smo relativno sličan put jer smo dio naše karijere proveli kao profesionalni diplomati u ministarstvu vanjskih poslova. Mislim da dovoljno znamo jedan o drugome. Ne bojim se ja nikoga", dodao je.

Pozvao je HSS da izađe na izbore s HDZ-om, a čini se kako mu je sve prihvatljivija ideja koalicije u kojoj neće biti HSP-a.

"Kolege iz HSP-a su bile s nama na izbornim listama i 2013., 2014. i na parlamentarnim izborima 2015. Moramo dobro procijeniti što je u ovim okolnostima najbolje. Ja vjerujem u HDZ kao najbolju političku snagu. Razmatram i mogućnost da idemo samostalno", zaključio je Plenković.

Pročitajte više