Plenković: U petoj izbornoj jedinici ćemo osvojiti osam mandata

Foto: PIXSELL/Ivica Galovic

Premijer Andrej Plenković održao je na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu predstavljanje kandidata V. izborne jedinice. U svom govoru je istaknuo da će HDZ u V. izbornoj jedinici osvojiti najmanje osam mandata.

Podsjetio je građane na uspješne projekte vezane uz ovo područje kao što je projekt Slavonija, Baranja i Srijem te da je vlada u proteklih osam godina uložila više od tri milijarde eura u projekte na ovom dijelu Hrvatske i na taj način pomogla hrvatskoj poljoprivredi, gospodarstvu, malim i srednjim poduzetnicima, uz ulaganje u obrazovanje, zdravstvo i školstvo.

"Slavonski Brod je u našem mandatu postao sveučilišni grad"

"U našem mandatu Slavonski Brod je postao sveučilišni grad, a nastavit će se razvijati i biti veliki obrazovni centar Slavonije i Hrvatske. U tvrtki Đuro Đaković uspješno je proveden proces restrukturiranja, a upravo u ĐĐ Specijalnim vozilima u tijeku je remont i uskoro će u funkciji biti borbena oklopna vozila Bradley zahvaljujući čemu će hrvatska pobjednička vojska biti još jača.

Potičemo i riječni promet itekako bitan za gospodarski razvoj - izgradili smo Luku i siguran sam da ćemo unapređenjem plovnoga puta Save pridonijeti razvoju
Slavonskog Broda," rekao je Andrej Plenković.

"Milanović provodi ustavnu sabotažu i podvalu"

Predsjednik vlade dotaknuo se i izazovnih razdoblja od Covid krize do potresa, kazavši kako je vlada spremno odreagirala, te istaknuo kako je i u tom izazovnom razdoblju došlo do povećanja plaća, mirovina, sustavnog rada na napretku demografske politike koja je jedan od najvažnijih faktora razvoja Hrvatske.

Plenković je žustro komentirao i ustavnu sabotažu i podvalu, kako kaže, koju radi predsjednik Zoran Milanović, a što je čisto kršenje ustava i temeljnih načela ustavnog poretka, od toga da se angažirao za jednu političku stranku i minirao demokratski proces izbora, do srijede kao neradnog dana što uzrokuje 300 milijuna eura direktne ekonomske štete za BDP.

To je maltretiranje Hrvatske u organizacijskom smislu, tradicijskom te političko miješanje u kampanju, zaključuje Plenković i poručuje da HDZ i koalicijski partneri imaju iskustvo, znanje, program, ljude, rezultat i viziju kako se nositi s izazovima te učiniti Hrvatsku gospodarski otpornijom i socijalno uključivijom.

Pročitajte više