Plenković zahvalio ministrima koji odlaze

Foto: Pixsell/Patrik Macek

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici tehničke Vlade zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi te ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac i ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici na postignućima u svojim resorima te na doprinosu ostvarenjima Vladinih programa.

"Zahvaljujem dosadašnjim ministrima Brnjac i Malenici i potpredsjednici Vlade Šimpragi, na doprinosu i radu kroz mandat Vlade koja još uvijek funkcionira, ima još koji dan. Želio bih im iskreno zahvaliti na svemu što su učinili u svojim područjima, a osobito dali ukupni doprinos ostvarenjima programa Vlade, našim zajedničkim rezultatima i postignućima", istaknuo je Plenković.

 

"Mi ćemo u najkraćem roku predstaviti novu vladu"

Premijer je rekao kako je u 11 sati konstituirajuća sjednica novog, 11. saziva Hrvatskog  sabora na kojoj će poslijepodne biti rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave koji je pretpostavka za predstavljanje nove Vlade.

"Ako to sve bude kako se očekuje, mi ćemo u najkraćem roku predstaviti i novu Vladu", rekao je u uvodnom govoru na sjednici tehničke Vlade. 

Pričao i o Bleiburgu

Također, najavio je kako će se u subotu obilježiti 79. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta, kao i prošle godine na zagrebačkom Mirogoju, a potom će biti i misa u Maclju. 

"Važno je da nastavimo s politikom osude zločina svih totalitarnih režima, nacizma, fašizma i komunizma i da u Hrvatskoj kao zrelo društvo koje teži ka istini i ka pomirbi njegujemo kulturu sjećanja i s poštovanjem odajemo dužni pijetet svim žrtvama i mladim generacijama prenosimo ono što se dogodilo u traumatičnim razdobljima hrvatske povijesti", rekao je Plenković. 

Pročitajte više