Počela proizvodnja u podunavskoj slobodnoj zoni Vukovar

KOOPERANTI talijanskog tekstilnog proizvođača Benettona talijanske tvrtke "Pezzeuto tekstil" i "Nardi" počele su danas s proizvodnjom u Podunavskoj slobodnoj zoni Vukovar.

Ugovor o koncesiji za osnivanje te zone potpisali su 14. veljače ove godine ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i vlasnik vukovarske tvrtke "Filir" Mario Radić.

Osim tvrtke "Filir", suosnivač Podunavske slobodne zone Vukovar je i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Po riječima predsjednika Uprave Podunavske slobodne zone Vukovar i ujedno vlasnika tvrtke "Filir" Marija Radića, tvrtke "Pezzeuto tekstil" i "Nardi" zaposlile su 40 radnika, a do kraja godine u njihovim pogonima u Podunavskoj slobodnoj zoni trebalo bi se zaposliti još 110 radnika. Podunavska slobodna zona prostire se na oko pet tisuća četvornih metara, a u planu je njezino proširenje na dodatnih 19 tisuća četvornih metara gdje bi se izgradili pogoni također dviju talijanskih tvrtaka, u kojima bi se zaposlilo oko 150 ljudi, rekao je Radić dodajući kako su osnivači zone do sada u projekt njezina osnivanja i pokretanja uložili oko deset milijuna kuna.

Talijanske tvrtke "Pezzeuto tekstil" i "Nardi" u Podunavsku slobodnu zonu do sada su investirale oko četiri milijuna kuna.

Pročitajte više