Počelo suđenje za napad na Karanovog sina, sutkinja isključila javnost

NA OPĆINSKOM sudu u Splitu jutros je (konačno) započelo suđenje boksaču Tomislavu Popovu, koji je u svibnju 2009. godine optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Roku Karanu, sinu pjevača Gorana Karana.

Sutkinja Tea Budimlić odmah je na početku rasprave donijela odluku da isključi javnost. Predložila je to strankama, koje su se suglasile s prijedlogom. 

Isključila javnost zbog zaštite Karanove obitelji?!

Sutkinja Budimlić kratko nam je obrazložila da je slučaj bio medijski praćen pa je isključila javnost zbog zaštite oštećenika i njegove obitelji. Za isključenje javnosti, inače, postoje sve zakonske pretpostavke, jer je Karanov sin mlađi punoljetnik.

Okršaj na rivi

Okršaj između Popova i mladog Karana zbio se u večernjim satima 22. studenog 2008. godine na splitskoj rivi. Sporječkali su se, a onda je Popov jednim udarcem složio Roka Karana na pod. Pronašli su ga dva sata kasnije i odveli u bolnicu. Stanje mladog Karana bilo je vrlo teško, nakon par dana iz Splita je prebačen na zagrebačko Rebro. 

Popov je tvrdio da mu je Karan opsovao majku i pokušao ga udariti. Kad je vidio da je pao i ostao ležati u nesvijesti, uplašio se i pobjegao. Do sukoba je, inače, došlo nakon što su se očešali ramenima u prolazu.

Pročitajte više