Pogledajte kako je bager u par minuta srušio poznati kafić kraj Hajdukovog stadiona

Screenshot: YouTube

MINISTARSTVO graditeljstva ovaj je tjedan krenulo u novu akciju uklanjanja bespravnih objekata po Splitu i okolici. Krajem prošle godine počišćen je Žnjan, potom i Obojena svjetlost. Nakon zimske pauze, bageri su se ponovno spustili u Split. 

Kafić Oće li kiša?, udaljen svega 150 metara od poljudskog stadiona, danas je, nešto iza podneva, srušen u svega nekoliko minuta. Bager Ministarstva graditeljstva brzo je pomeo ovu improviziranu kućicu. Vlasnik Miroslav Tomić rušenje je gledao s druge strane ulice. Nema komentara, tek se požalio da mu inspektori Ministarstva graditeljstva nisu pokazali nikakav nalog za rušenje. 

Područje kod križanja Kaštelanske i Ulice 8. Mediteranskih igara od rana jutra osigurava nekoliko desetaka pripadnika temeljne i interventne policije. Nema napetosti, sve se odvija bez ikakvih incidenata. 

Prostor uokolo kafića je ograđen, prolaznici sa zanimanjem pogledavaju što se događa. Na udaru Ministarstva graditeljstva našlo se još nekoliko objekata čiji su se vlasnici uglavnom sami obavezali ukloniti ih. Tomić, pak, na to nije pristao. Iz unutrašnjosti kafića prije samog rušenja iznesen je inventar, razmontirana je i terasa.  

Pročitajte više