Pokrenuta inicijativa HONG - Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DIO članstva HDZ-a pokrenulo je inicijativu HONG - Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje, kako bi osigurali poštenu provedbu predstojećih izbora za dužnosnike HDZ-a te poziva članstvo da im prijave sve eventualne nepravilnosti.

"Naš je cilj potaknuti što veći broj članova HDZ-a da 15. ožujka iziđu u što većem broju na ove povijesne izbore. Tog dana odlučujemo o sudbini našeg HDZ-a i naše Domovine, izaberimo stoga najbolje kandidate", stoji u priopćenju skupine koja se naziva Inicijativa HONG.

Otvorili i stranicu na Facebooku

Kako se neslužbeno doznaje, inicijativu je pokrenula skupina utemeljitelja stranke kako bi osigurala poštene i nepristrane unutarstranačke izbore, s obzirom na bojazan dijela članstva da se neće poštivati demokratski standardi.

Na svojoj web-stranici hong2020.org pratit će što se događa u unutarstranačkim izborima, poštuje li se sloboda izbora i govora. Informirat će članstvo kako se glasuje na samim izborima i kako prijaviti one koji krše demokratske standarde.

HONG poziva članove da im šalju pitanja vezana uz unutarstranačke izbore, kao i prijave eventualnih nepravilnosti. Pozivaju članove da im prijave svaku pristranost i “navijačko” postupanje članova tijela HDZ-a koji su dužni osigurati svim kandidatima ravnopravno vođenje kampanje i poštene izbore.

Osim web-stranice, i na Facebooku su otvorili stranicu HONG - Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje. "Ta je stranica namijenjena obznanjivanju 'nepodopština' ljudi koji postupaju na način nedostojan člana HDZ-a i poticanja što većeg broja od ukupno 211.492 člana HDZ-a da 15. ožujka u demokratskoj proceduri slobodno izaberu najbolje kandidate za najviše stranačke dužnosti", poručuju u priopćenju.

Pročitajte više