Policajka koja je pijana usmrtila biciklista nakon godinu dana vraćena na posao

Foto: FAH

31-GODIŠNJA policajka koja je 10. siječnja prošle godine u Satnici Đakovačkoj automobilom usmrtila 33-godišnjeg biciklista Borisa Franjića vraćena je na posao.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je policajka izvan službe svojim privatnim automobilom, vozeći neprilagođenom brzinom, prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 33-godišnjak. Od zadobivenih ozljeda Boris Franjić na mjestu je preminuo.

Analiza mokraće i krvi pokazala je da su i policajka i biciklist bili pod utjevajem alkohola, a policajska je uz to i vozila prebrzo.

"Disciplinski sud u Osijeku protiv policijske službenice, zbog počinjene teže povrede službene dužnosti, proveo je disciplinski postupak, proglasio ju odgovornom za učinjenu povredu te na temelju svih olakotnih i otegotnih okolnosti izrekao uvjetnu kaznu prestanka državne službe uz rok kušnje od 12 mjeseci. Po izvršnosti navedenog rješenja, od 23. ožujka ove godine, policijska službenica obavlja svoju službu. Napominjemo da se radi o disciplinskoj odgovornosti, a što se tiče postupka u povodu podnesene kaznene prijave, za to se trebate obratiti nadležnim pravosudnim tijelima", ističu u MUP-u za Glas Slavonije.

Pročitajte više