Policija nije dopustila seljacima na traktorima da stignu do Zagreba

SELJACI-PROSVJEDNICI s virovitičkog područja krenuli su sa svojim traktorima prema Zagrebu. Organizator Zvonko Pipić očekuje da će do Ministarstva poljoprivrede stići oko 100 traktora.

Put do Zagreba seljačkim prosvjednicima otežava policija. Dio prosvjednika koji su na traktorima vozili prema Zagrebu policija je tako preusmjerila na sporedne ceste, kasnije ih blokiravši. Na taj način policija pokuša zaustaviti seljake u proboju prema metropoli.

"Ministar Čobanković nije nam se javio i više nemamo što čekati, idemo u Zagreb pred Ministarstvo poljoprivrede, a ako nas tamo ne puste prosvjedovat ćemo na Trgu Francuske Republike", rekao je Pipić, piše HRT. Danas u 8,30 sati su u Virovitičko-podravskoj županiji potpuno blokirane ceste u mjestima Lukač, Cabuna te u Suhopolju. Mirni prosvjedi su počeli i u Vrpolju.

Seljaci koji u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji već deseti dan blokiraju prometnice su ujutro nakratko bili odustali od puta do Ministarstva poljoprivrede.


Na odgađanje puta su se odlučili zato što su imali naznake da će se danas ministar Petar Čobanković sastati s njima u Slavoniji. Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac je izjavio da danas u 10 sati otvaraju punkt u brodsko-posavskoj županiji i da imaju informacije o susretu s ministrom.

Očekuje da će u prisutnosti predsjednika Hrvatske Ive Josipovića potpisati sporazum kojim će se ispuniti svi zahtjevi seljaka. Ako to tako ne bude, najavljuje još oštrije akcije. Čobanković je jučer u Županji izjavio da ne smatra potrebnim razgovarati s onima koji traže ostavku Vlade. I čini se da se zasad drži te svoje izjave.

Pročitajte više