Policija potencijalnim otmičarima Blairova sina: Odustanite ili ćemo vas pobiti

NAKON što je britanski tabloid The Sun razotkrio da su četvorica ekstremno nastrojena člana skupine "Očevi za pravdu" planirali oteti 5-godišnjeg sina britanskog premijera Tonya Blaira, na svjetlo dana izašle su i pojedinosti o policijskoj akciji kojom je akcija ekstremista uspješno spriječena.

Podsjetimo, The Sun je u srijedu, pozivajući se na neimenovane izjave bliske sigurnosnim službama, objavio da je britanska policija otkrila plan otmice petogodišnjeg sina britanskog premijera Tonya Blaira Lea. Tabloid je naveo da su ekstremistički članovi udruge koja se zalaže za prava razvedenih očeva planirali oteti Lea i držati ga kao taoca kratko vrijeme.

U četvrtak je The Sun donio nastavak priče. Tako se navodi da su djelatnici specijalnog odjela policije nazvali četvoricu potencijalnih otmičara, koje opisuje kao fanatične pripadnike skupine "Očevi za pravdu", te im nedvosmisleno poručili: "Odustanite ili ćemo vas ubiti."

"Policija im je poručila da znaju što spremaju i da će ih ubiti na licu mjesta ako pokušaju realizirati svoj plan." - kazao je tabloidu Graham Mason, pripadnik skupine ekstremista koja se odvojila od organizacije "Očevi za pravdu" i nazvala se "Pravi očevi za pravdu".

Dvojica od četvorice potencijalnih otmičara policiji su bila poznata od ranije. Andy McNab, bivši pripadnik britanskog SAS-a koji se proslavio knjigama "Bravo Two Zero" i "Immediate Action", kazao je The Sunu kako bi pokušaj otmice premijerova sina bio "suicidalan".

Utemeljitelj udruge Matt OConnor izjavio je da "Očevi za pravdu" ne stoje iza planiranja otmice. No, dodao je da je oko 30 članova prošle godine izbačeno iz organizacije jer su javno govorili o izvođenju sličnih ekstremnih akcija.

Ured britanskog premijera i Scotland Yard i dalje odbijaju komentirati slučaj.

Pročitajte više