Policija pronašla kuću u kojoj su izrađene bombe za napad?

DJELATNICI španjolske policije otkrili su 30-ak km od Madrida kuću u kojoj su, prema njihovim pretpostavkama, mogle biti napravljene bombe što su ih 11. ožujka u višestrukom bombaškom napadu na glavni španjolski grad upotrijebili počinitelji, izvijestili su u subotu španjolski mediji.

U kući smještenoj 30-ak km jugoistočno od Madrida pronađeni su ostaci detonatora i eksploziv sličan onomu koji su koristili terorist u napadu 11. ožujkai, izvijestili su izvori bliski policiji, na čije se izjave poziva španjolski list ABC.

Kuća se nalazi 30-ak km jugoistočno od glavnog španolskog grada i 40-ak km od Alcala de Henaresa, odredišta četiriju "vlakova smrti" u kojima su 11. ožujka eksplodirale bombe, pri čemu je poginulo 190 osoba, a ozlijeđeno ih je oko 1.900.

"Policija je pronašla aluminijske i bakrene detonatore te ostatke dinamita Goma 2 tip Eco, što navodi na zaključak da su bombe tu izrađene", piše ABC.

Policija je u Alcala de Henaresu nedugo nakon masakra pronašla manji bijeli kamion s detonatorima upravo takve vrste i primjerkom Kurana. Nakon toga španjolska je policija pronašla i eksploziv Goma 2 u petoj naprtnjači s bombom koja nije eksplodirala.

Pročitajte više