Policija u Belgiji uhitila još pet osoba, Abdeslamu ni traga

Foto: Hina

PET OSOBA uhićeno je u policijskim pretresima tijekom jutra na području Bruxellesa i Liegea, uz 16 privedenih u nedjelju navečer u sklopu velike protuterorističke operacije, objavilo je belgijsko tužiteljstvo.

Pet pretresa provedeno je u Bruxellesu, a dva u Liegeu, stotinjak kilometara istočno od Bruxellesa.
Tužiteljstvo dodaje da je u jednom pretresu u nedjelju navečer zaplijenjeno 26 tisuća eura i da se trenutačno pregledavaju ostale zaplijenjene stvari.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon izjavio je u ponedjeljak ujutro prije novih uhićenja da posao još nije gotov, nakon što je u nedjelju navečer uhićeno 16 osoba.

"Operacija još nije završena, mora se nastaviti. Napredujemo i nastavljamo. Ne želim govoriti o drugim pojedinostima koji se tiču istrage ili mjesta gdje tražimo Salaha Abdeselama", izjavio je Jambon za belgijsku televiziju.

Policija je u nedjelju navečer pokrenula široku protuterorističku akciju na više lokacija na području Bruxellesa, u samom centru gradu, u općinama Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Forest, Woluwe-Saint-Lambert, te u gradu Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa.

Kod privedenih osoba nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv. Među privedenima nije Salah Abdeslam, osumnjičen za sudjelovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. studenoga.
 

Pročitajte više