Policija u Splitu privela beskućnice. Nisu bile agresivne, tražile su posao

Foto: Index

RANO popodne splitska policija, najvjerojatnije zbog skitnje, privela je dvije beskućnice koje oko mjesec dana stanuju u malom parku pored Osnovne škole Pojišan. U ovom trenutku nije poznato kako će se okončati procedura, no kako doznajemo, sirote žene nisu bile agresivne niti su ikome pravile probleme.

Službeno, dosad smo dobili mail od Merice Šarčević, voditeljice Odjela za odrasle osobe splitskog Centra za socijalnu skrb, u kojem stoji da do našeg maila nisu znali za ove beskućnice. "Sukladno Vašoj obavijesti u ovom mailu, ova služba će poduzeti potrebne radnje iz svoje nadležnosti te uspostaviti suradnju s drugim mjerodavnim", stoji u mailu.

Žene se na ulici često udružuju jer su teža meta za kriminalce i luđake

Đordana Barbarić, direktorica udruge Most, bila je informiranija. Prema njezinim informacijama, dvije žene već dulje žive na ulici, a jedna je i ranije "bila u sustavu socijalne skrbi".

Koliko joj je poznato, nisu obiteljski povezane, ali, kako nam je objasnila, žene se na ulici udružuju jer su zajedno teža meta za kriminalce i kojekakve luđake. Kako su, pak, dospjele među beskućnike, ne znamo, Barbarić nam je samo kazala da žene na ulicu često dospijevaju bježeći od nasilnih partnera.

Iz Grada Splita još nismo dobili službeni odgovor. Neslužbeno smo doznali da je komunalni redar nekoliko puta obišao beskućnice. Tražile su bilo kakav posao, surađivale su, dopustile da komunalci bace stvari koje im nisu potrebne, no nisu imale dokumente.

 

Pročitajte više