Policija zaplijenila 500 kilograma hašiša

U Makedoniji je pritvoren Albanac, s hrvatskim državljanstvom, zbog sudjelovanja u krijumčarenju gotovo 500 kilograma hašiša namijenjenog makedonskom narko tržištu.

Na makedonsko-albanskom graničnom prijelazu kod Struge ovog vikenda makedonska policija je zaplijenila 496 kilograma hašiša i 101 kilogram farmaceutskih proizvoda koji se koriste u doradi heroina.

Krijumčarena roba bila je smještena u specijalno izrađenom prostoru na dnu hladnjače s albanskom registracijom. Suvozača hladnjače Irfana S., Albanca s hrvatskim državljanstvom, policija je privela, dok je vozač albanski državljanin uspio pobjeći u Albaniju.

Privedeni su i organizatori transporta makedonski državljani Murat D. i Ziberi N. koji su se u trenutku akcije nalazili na graničnom prijelazu, priopćeno je iz MUP-a Makedonije.

Prošlog tjedna, na istom graničnom prijelazu, albanska policija zaplijenila je 300 kilograma marihuane.

Prema podacima policije, na makedonskom narko tržištu na godinu se okreće oko 50 milijuna eura, od toga 32 milijuna za heroin. Službeno je registrirano oko 6 tisuća korisnika droge, no pravi broj, kako kažu stručnjaci dobiva se tek kada se broj registriranih ovisnika pomnoži s deset.

U tijeku ove godine makedonska policija je u više akcija presjekla 6 međunarodnih kanala za krijumčarenje drogom. Dva kanala preko kojih se transportira marihuana i hašiš potječu iz Albanije koja je, kako navode policijski izvori, veliki proizvođač ovih opijata.

(Hina) xmdam ybs

Pročitajte više