Policija započela s očevidom požara koji je poharao okolicu Splita

Foto: Hina

POLICIJA je započela s očevidom velikog požara koji je jučer i danas poharao 4400 hektara u dužini od 16 kilometara i izazvao dosad nezabilježenu katastrofu u Splitu i okolici. Centar požara policija je locirala u Tugarima, no nisu još spremni potvrditi da je požar, kao i onaj na Makarskoj rivijeri, uzrokovao kvar dalekovoda.

"Rano je još za zaključke. Očevid je danas započeo, radit će se i sutra. Požarište je još na mnogim mjestima aktivno, danas ga je i kanader zalijevao. Trebat će obaviti vještačenja, ali i razgovore s brojnim svjedocima, pa je angažiran veliki broj policajaca. Zasad nemamo elemenata da požar razdvajamo, nego ga istražujemo kao cjelinu. Postoje svjedoci koji su vidjeli kako se požar prebacuje s jedne strane ceste na drugu", kazao nam je naš izvor u policiji.

Na potezu od Tugara do prigradskih naselja Splita gorjelo je u Sitnom, Žrnovnici, Srinjinama, Mravincima, Kučinama i Podstrani. U istrazi požara danas je bila angažirana čak i interventna policija kao jedina preostala pričuvna postrojba. Obilazili su sva naselja koja su pogođena požarom, razgovarali su s mještanima i raspitivali se je li itko vidio što sumnjivo. Ispitano je oko 300 osoba.

Pročitajte više