Politico o saslušanju Dubravke Šuice: Bila je jedna od najgorih

Foto: EPA

PORTAL Politico.eu koji se bavi praćenjem političkih zbivanja u Europskoj uniji objavio je komentar o saslušanjima kandidata za nove povjerenike i potpredsjednike Europske komisije.

Tako su napisali osvrt i na saslušanje Dubravke Šuice pred Odborom za ustavna pitanja.

U svojem članku su svakog pojedinog kandidata ocjenjivali ocjenama od jedne do pet zvjezdica.

Dubravka Šuica dobila ih je samo dvije. 

Lošije su ocijenjeni samo povjerenik za poljoprivredu, Janusz Wojciechowski, te Sylvie Goulard, povjerenica za unutarnje tržište.

Za Šuicu kažu da poznaje svoju publiku jer je jednom zastupniku čestitala rođendan. 

Dobila je dvije od pet zvjezdica

Osvrt Politica na svjedočenje Dubravke Šuice prenosimo u cijelosti.

"Bonus: Pokazala je da poznaje publiku kada je francuskom zastupniku Pascalu Durandu zaželjela sretan rođendan nakon što joj je postavio pitanje. Zbog toga je dobila pljesak od Odbora.

Minus: Preopširna zaključna izjava u kojoj je zastupnicima priznala da se zapravo nije fokusirala na većinu tema iz svojeg novog portfolija dok nije nominirana prije nekoliko tjedana. 

Ključan citat: Mislim da nečija privatna uvjerenja nisu relevantna za njihov posao. (Kada su je pitali o pogledima o abortusu)

Presuda: Nesigurno predstavljanje, ali dovoljno da dobije potvrdu za mjesto za koje je slabo vjerojatno da će biti ključno u Komisiji. Durand ju je opisao kao 'sasvim dovoljnu, ali teško inspirativnu', a i to je rekao nakon što mu je zaželjela sretan rođendan", opisao je Politico.

Pročitajte više