Bijela Kuća širi lažne informacije o novinarima i kalja im ugled?

Foto: GettyImages

TRUMPOVA administracija je optužena kako je pokušala okaljati ugled novinara Politica tako što su o njemu podmetnuli lažne vijesti.


Politico je u nedjelju objavio tekst koji su pisali Alex Isenstadt i Annie Karni. U članku je bila riječ o sastanku koji je imao Sean Spicer s osobljem Bijele Kuće u kojemu je tražio pregleda pametnih telefona u kojima je tražio dokaze o curenju podataka.

Spicer tjera na plač

U članku se tvrdi kako je Spicer bio grub ikako je natjerao direktoricu komunikacija na plač jer je žestoko kritizirao rad njezina osoblja.

Spicer je prošlog mjeseca o ženi koju je rasplakao rekao: "Jedini put kada je Jessica bila skoro emocionalna je kada smo morali proslijediti informacije o ubijenom vojniku Ryanu Owensu."

Radi se o vojniku čiji je otac odbio sastanak s Trumpom.

Članak o novinaru Politica

Šest i pol sati nakon što je izašao članak u Politicu, Washington Examiner je objavio tekst o gospodinu Isenstadt. U tom članku se tvrdi kako se Isenstadt smijao dok je Spicer govorio o poginulom vojniku:

"Počeo se smijati," rekao je 'informirani službenik' za Washington Examiner.

Glavna urednica Politica, Carrie Budoff Brown je optužila Bijelu Kuću kako je podmetnula lažnu priču kako bi ukaljala ugled novinara.

Lažne vijesti

Protiv lažnih vijesti i neimenovanih izvora se zalaže Trump koji je nedavno rekao kako bi novinarima trebalo zabraniti korištenje neimenovanih izvora te kako uvijek treba imenom i prezimenom potpisati izjavu neke osobe. 

Na istom skupu na kojemu je to izjavio je iskoristio priliku da izvrijeđa medije koji ne pišu onako kako bi on htio, a usput je i CNN preimenovao u Clinton News Network.

Pročitajte više