Poljska premijerka zabila se autom u stablo pa završila u bolnici

Foto: FAH

POLJSKA premijerka Beata Szydlo primljena je u bolnicu u Varšavi nakon prometne nesreće, ali je njezino zdravstveno stanje "stabilno i dobro", izjavio je u subotu glasnogovornik poljske vlade ne navodeći druge pojedinosti.

Nakon sudara s malenim Fiatom 600 kojim je upravljao 23-godišnjak u petak navečer o Oswiecimu, službeni automobil u kojemu je bila Szydlo skrenuo je s ceste i udario u stablo, pri čemu je prednji dio automobila znatno oštećen.

Nakon pregleda u mjesnoj bolnici Szydlo je tijekom večeri helikopterom prevezena u vojnu bolnicu u Varšavi.

Stanje Szydlo koja je bila vezana sigurnosnim pojasom, "stabilno je. O njoj dobro skrbe (...) Može izvršavati svoje dužnosti i obveze koje ima kao predsjednica vlade", rekao je Rafal Bochenek novinarima, ne otkrivajući kakvim je sve pregledima bila podvrgnuta premijerka.

Osjeća se dobro, ali nije joj svejedno

Usto nije rekao hoće li u utorak premijerka predsjedati sjednicom vlade.

"Osjeća se dobro, iako joj nije svejedno jer je sudjelovala u sudaru", dodao je. O duljini boravka u bolnici, gdje je na promatranju, "odlučit će liječnici specijalisti".

U nesreći su također ozlijeđeni vozač službenog automobila i zaštitar, a jedan od njih zadobio je težu ozljedu nogu.

Policija je izvijestila da je mladi vozač priznao odgovornost te da je nakon saslušanja optužen za "nanošenje ozljeda u prometnoj nesreći" i pušten kući. Prijeti mu najmanje tri godine zatvora.

Pročitajte više