Pomor ribe na Kupi u Karlovcu

KARLOVAČKA policija i inspekcija dobili su jučer dojavu o obimnom pomoru ribe na ušću rijeke Korane u Kupu nizvodno od Karlovca, izvijestio je danas Državni centar 112.

Nadležne službe su izašle na mjesto pomora i uzele uzorke ribe i vode. Prema procjeni ribočuvara, uginulo je oko 4 tone ribe, a Državni centar 112 o događaju je izvjestio državnog vodopravnog inspektora i Hrvatske vode, kaže se u priopćenju Državnog centra 112.

Vodopravna inspektorica Karlovačke županije Dubravka Mušić, koja je obavila inspekcijski nadzor jučer oko 14.30 sati, kaže da je uzela uzorke vode i da se na rezultate analiza ovlaštenog laboratorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo čeka najmanje 5 dana.

Na tom dijelu Kupe postoje gradski kanalizacijski ispusti i ispust mesne industrije PPK. Dokumentacija i vodopravne dozvole u PPK-u su uredne te u prvom inspekcijskom nadzoru nije bilo moguće utvrditi da je postojalo zagađenje, rekla je Hini inspektorica Mušić. Moguće je i da je riječ o ispiranju kanalizacijskih cijevi nakon obilnih kiša, ili je zagađenje došlo s područja uzvodno, rekla je Mušić.

Pročitajte više