POTPREDJSJEDNIK VLADE SIMONIĆ S EGIPATSKIM DIPLOMATOM O IZGREDU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Ante Simonić sastao se u četvrtak s Ahmedom Bakrijem, v.d. otpravnika poslova egipatskog veleposlanstva, a u povodu incidenta u kojem je napadnut sin djelatnika egipatskog veleposlanstva, priopćeno je iz MVP RH.

Potpredsjednik Simonić uputio je ispriku u ime hrvatske Vlade i svoje osobno te izrazio žaljenje zbog incidenta kao i jasan stav Vlade kojim osuđuje takve napade. Istaknuo je kako su aktivirani svi mehanizmi sustava kako bi se u što skorijem roku otkrili i priveli počinitelji.

Otpravnik Bakr izrazio je zahvalnost hrvatskoj Vladi i posebice policiji za brigu i pozornost koja je posvećena napadu na sina djelatnika egipatskog veleposlanstva kao i u ranijem slučaju, egipatskog studenta koji se nalazi na usavršavanju u Hrvatskoj. Naglasio je također da Veleposlanstvo Egipta to smatra slučajnošću i izražava puno povjerenje u hrvatsku policiju te dodao da tim napadima ugled Hrvatske kao prijateljske zemlje nije doveden u pitanje.

Sastanku su također nazočili Branko Baričević, pomoćnik ministra vanjskih poslova, i Vladimir Faber, načelnik Policijske uprave Zagrebačke.

Načelnik Faber izrazio je žaljenje zbog navedenog događaja te je izvijestio prisutne o kriminalističkoj obradi koja je u tijeku. Istaknuo je da vjeruje u uspješnost istrage o čijim će rezultatima putem Ministarstva vanjskih poslova obavijestiti egipatsko Veleposlanstvo u Zagrebu.

Pomoćnik ministra Baričević, također izrazivši žaljenje zbog incidenta, prisutne je upoznao s notom egipatskog veleposlanstva u svezi s napadom te je istaknuo pohvale hrvatskoj policiji navedene u noti.

Pročitajte više