POTPREDSJEDNICA KOSOR PRIMILA APOSTOLSKOGA NUNCIJA U HRVATSKOJ LOZANA

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas msgr. FranciscaJaviera Lozana, apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj.

Kako je izvijestio vladin Ured za odnose s javnošću, potpredsjednica Kosor prenijela je apostolskom nunciju posebnu zahvalu za potporu Svete Stolice u vrijeme borbe Hrvatske za neovisnost, napominjući kako je to tada značilo i priznanje Hrvatskoj pripadnosti europskom civilizacijskom krugu. Također je zahvalila što nas Sveta Stolica podupire i sada dok se pripremamo za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti naglasila je kako je uspostavila suradnju s hrvatskim biskupima, što će, kako je rekla, koristiti hrvatskim obiteljima. Dodala je kako je u nastojanjima ministarstva da se što prije zaliječe ratne rane dobila i potporu Vojnog ordinarijata.

Potpredsjednica Vlade upoznala je nuncija s ovogodišnjim hodočašćem hrvatskih vojnih invalida u Lourdes te s preduskrsnim susretom s djecom poginulih hrvatskih branitelja. Pozvala je nuncija da i on bude nazočan susretu, što je on prihvatio, navodi se u priopćenju.

Apostolski nuncij pozdravio je programe i projekte nove Vlade. U pogledu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti naglasio je kako ono svojom specifičnošću i sveobuhvatnošću tema pokriva i područja kojima se bavi Sveta Stolica.

Nuncij je ponovno istaknuo podršku Svete Stolice Republici Hrvatskoj u procesima integriranja u Europsku uniju, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp ymc

Pročitajte više