Požar, na Visu lokaliziran, nekoliko mjesta bez struje

Požar na jugozapadnom dijelu otoka Visu u kojem je izgorila površina od oko 25 hektara borove šume i makije, lokaliziran je u 20,30 sati, izvijestio je jutros Državni vatrogasni centar iz Divulja.

Dojavu o požaru na lokaciji Burguljac Centar je dobio u 18 sati. Požar je gasilo 70 pripadnika DVD-a iz Komiže i Visa s devet vozila, a na požarište su upućena i četiri protupožarna zrakoplova "canadair" D-415. U jednom trenutku vatra je bila samo pet metara od dviju izdvojenih kuća. Požar je lokaliziran, a tijekom noći dežurne ekipe na terenu sanirale su rubova požarišta.

Prema izvješću Centra iz Divulja, požar je uzrokovan padom drvenog stupa nosača za električnu energiju i puknućem žica. Taj je stup bio nagorio u požaru od 9. srpnja.

U požaru je izgorjelo desetak drvenih stupova nosača za električnu struju, pa su tri naseljena mjesta Milna, Zaglav i Bargujac ostali bez struje. Popravak se očekuje dans kasno popodne.

Nevezano za požar, na otoku Visu još nije normalizirana opskrba vodom, pa povremeno, zbog kvara na jednoj od dubinskih crpki, povremeno dijelovi Visa i Komiže ostaju bez vode u večernjim satima, a ostali dijelovi su pod slabim pritiskom. Dijelovi za popravak crpke su pristigli, pa se redovna opskrba vodom očekuje za dva- tri dana, stoji u izvješću.

Oko 100 hektara trave, makije i niskog raslinja izgoreno je u požaru koji je jučer u 15,33 sati buknuo na lokaciji Ljubač kod Knina, a ugašen je u 23 sata, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Požar su gasili gasitelji iz Javne vatrogasne postrojbe Knin, Interventne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Knin s ukupno 25 vatrogasaca i pet vozila, kao i tri protupožarna zrakoplova "canadair" CL-415. Ekipe na terenu saniraju rubove požarišta.

U požaru na lokaciji Kistanje-Zečevo izgorena površina je 48 hektara trave, niskog raslinja, te manjim dijelom poljoprivrednih kultura, vinograda i stabla badema. Požar je ugašen u 22 sata.

Jučer 16,10 sati izbio je požar u općini Marina kod Trogira, mjesto Poljica, predio "Bataluša". Zahvatio je oko tri hektara trave i niskog raslinja. Gasili su vatrogasci DVD Trogir, Marina, Vranjica, Kaštela, Gomilica, Mladost i Slatine sa 16 vozila i 67 gasitelja. Požarište je sanirano, ali vatrogasci su ostali tijekom noći da se zbog vjetra požar ne bi aktivirao.

Jučer u 14,08 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Rogovići - Kaštelir kod Poreča. U gašenju su sudjelovali pripadnici lokalnih DVD-a i Hrvatskih šuma s ukupno 25 gasitelja i sedam vozila. Požar je lokaliziran u 17,20 sati, a izgorena površina iznosi 10 hektara trave i bjelogorične šume.

Na području Ivanić Grada jučer oko 21 sat došlo je do nezgode, kada je pilot motornog zmaja Dragan Jakšić, prilikom polijetanja, krilom zahvatio kukuruz, te se zbog toga srušio. Pri padu je zadobio otvoreni prijelom noge i prevezen je u KB Dubrava.

Policijski očevid obavit će se danas jer ranije, zbog mraka, nije bilo moguće, stoji u izvješću.

(Hina) pp ymć

Pročitajte više