Požari na Braču i Hvaru i dalje aktivni, na Biševu pod nadzorom

POŽARI na Braču i Hvaru i dalje su aktivni, a gori i na Biševu, no taj je požar pod nadzorom, rečeno je večeras u Državnom vatrogasnom operativnom centru.

Na otoku Braču još gori kod mjesta Mirce, Dračevice i Supetra. Do sada je izgorjelo više od 1000 hektara borove šume, makije, maslina i niskog raslinja. Te požare gasi 160 gasitelja i 28 vozila, a u toku dana gašenju su pomagala i dva "canadeira". Gašenju požara pomaže i 3. gardijska brigada Hrvatske vojske, te interventne vatrogasne postrojbe iz Divulja, Šibenika, Splita i Slavonskog Broda.

Na Hvaru do sada je izgorjelo oko 1100 hektara površine na području Brusja, Sućurja, Dubovice i Bogomolje, rečeno je. Požare gasi 260 gasitelja i 27 vozila koje su danas potpomogala tri "canadeira" i jedan zračni traktor. Gašenju požara pomažu i 2., 3. i 4. gardijska brigada Hrvatske vojske.

Na otoku Biševu vatrom je zahvaćeno oko 60 posto otoka, odnosno 350 hektara površine. Požar, koji je za sada pod nadzorom, gasi 150 gasitelja te Višana i Komižana. Gašenju su pomagala i dva "canadeira", rekli su u Državnom vatrogasnom operativnom centru.

Pročitajte više