Predali se otmičari putničkog zrakoplova u Turskoj

POSLJEDNJE vijesti turske NTV i turskog CNN-a, govore o predaji otmičara, koji su se putnicima predstavili kao pripadnici al-Qaide, te njihova braća muslimani.

Turski ministar unutarnjih poslova Osman Gunes izjavio je za Reuters kako je jedan od otmičara turske nacionalnosti, dok drugi ima sirijsku putovnicu, ali može biti i Palestinac.

Putnički zrakoplov koji je letio sa sjevernog Cipra prema Istanbulu, danas je prisilno sletio na jugoistoku Turske, nakon što su dvojica muškaraca, prema riječima očevidaca, otela avion u Cipru, tvrdeći da imaju bombu.

Oba otmičara ostala su u zrakoplovu tvrtke AtlasJetAirlines, zadržavši četvero putnika i dva člana posade kao taoce. Ostala 132 putnika, kao i četiri člana posade, uspjeli su pobjeći nakon slijetanja u Antaliji, kada su otmičari puštali žene i djecu.

Navodi se i kako je zrakoplov otet kad je prema Istambulu poletio iz zračne luke Ercan, koja se nalazi na sjevernom, turskom dijelu Cipra.

Ubrzo nakon polijetanja otmičari su pokušali provaliti u kokpit, a kad im to nije uspjelo, obratili su se stjuardesama na mješavini arapskog i engleskog jezika, tvrdeći da imaju bombu i da žele stići do Sirije, ili Irana.

Ma.N.
Foto: AFP

Pročitajte više