Predsjednica Međunarodnog vijeća medicinskih sestara u posjetu Hrvatskoj

Na poziv Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara (HUMS) u ponedjeljak, 25. travnja, u Hrvatsku je doputovala predsjednica Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) Christine Hancock, priopćeno je danas iz HUMSa.

Na sastanku s predsjednicom HUMS-a Brankicom Rimac i vodstvom njezine udruge Hancock je upoznata sa stanjem u hrvatskom zdravstvu.

Posebno je bilo riječi o tome kako državna tijela, kao što je Hrvatska komora medicinskih sestara, boduju stručne skupove i vrednuju rad sestara i tehničara.

Hancock je istaknula da su problemi slični kao i u drugim tranzicijskim zemljama, gdje je komunizam ostavio dubok trag i gdje se rad medicinskih sestara i tehničara ne vrednuje dovoljno.

Kazala je da ICN može pomoći u vrednovanju rada, tj. u bodovanju stručnih radova davanjem svojih certifikata.

Hancock će ostati u Hrvatskoj do 29. travnja i sastati se s najvišim dužnosnicima u resornom ministarstvu te potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, kaže se u priopćenju.

Međunarodno vijeće medicinskih sestara okuplja 125 zemalja članica i predstavlja više od 13 milijuna medicinskih sestara diljem svijeta.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više