Predsjednik Gradskog vijeća Karlovca dao ostavku nakon vrijeđanja lokalnih HDZ-ovaca

Tekst: J.D.
Screenshot: YouTube


U KARLOVCU je došlo do promjena u strukturi tamošnjeg HDZ-a, ali i na vrhu gradske zakonodavne uprave. Željko Gojšić više nije predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca niti potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a, navodi KAportal, kojemu je informaciju potvrdio i sam Gojšić.

Gojšić je dao ostavku na sve svoje gradske i stranačke dužnosti, a zatražio je ostati samo članom temeljnog ogranka u rodnoj Rečici.

Gojšić je rekao da su razlozi ostavke "jasni svima koji u zadnje vrijeme prate sjednice Gradskog vijeća", kako mu "u HDZ-u zamjeraju da je popustljiv prema oporbi, a pretvrd prema njima", a dodao je i da je, osim davanja ostavke na mjesto potpredsjednika gradskog HDZ-a, vratio stranci i mandat predsjednika Gradskog vijeća.


Demantirao je navode o postojanju razdora između “vukmanićkog klana” koji predvodi Branko Vukelić i onog iz Rečice u lokalnoj podružnici HDZ-a. "Nema u HDZ-u nikakvih klanova, odnosno ja nemam nikakav klan, frakciju niti grupu. Želim ostati u HDZ-u kao član temeljnog ogranka i nadam se da me neće izbaciti", izjavio je Gojšić za karlovački portal.

Gojšić je i ranije u svojoj karijeri davao ostavke. Prvi je put ostavku na sve stranačke dužnosti ponudio za vrijeme mandata gradonačelnika Mire Škrgatića, kada je smatrao da se slabo radi u gradskoj upravi i za to krivio Škrgatića. Prije dvije godine se Gojšić ponovno sukobio s gradskim HDZ-om, i to kada se oštro suprotstavio namjeri postavljanja telekomunikacijskog tornja u njegovoj Rečici. Za toranj je već bila izdana građevinska dozvola koju je potpisao pročelnik Ivan Žuvela. Gojšić je bio dovoljno moćan da opstruira postavljanje tornja, a Žuvelu praktički prisili na ostavku.

Vukelić je ostavku nazvao produktom "doktorske taštine" i "zamora materijala", a dodao je i da nema nikakvih sukoba na lokalnoj HDZ liniji. Gojšić je pogriješio u tome što nije imao jednake kriterije za članove oporbe, kojima je dopuštao iznošenje stavova, i one iz redova vladajuće stranke, kojima je to isto branio.

Pročitajte više