Predsjednik Mesić primio izaslanstvo oporbenih stranaka iz Vukovara

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo oporbenih stranaka grada Vukovara u kojem su bili predstavnici HNSa, SDPa, HSSa i DCa, koji su ga upoznali s aktualnim stanjem u gradu, priopćeno je iz Ureda predsjednika. L

Članovi izaslanstva kao najveći problem istaknuli su rastuću nezaposlenost te nepostojanje strategije gospodarskog razvoja i obnove Vukovara, ali i nenamjensko trošenje sredstava gradskog proračuna i Fonda za obnovu i razvoj Vukovara. Kako su istaknuli članovi izaslanstva, oko četrnaest milijuna kuna iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj Grada prebačeno je u proračun grada Vukovara i potrošeno na netransparentan način, zbog čega su HNS i HSS krajem 2004. podnijeli kaznene prijave protiv odgovornih osoba.

Izaslanstvo je ustvrdilo kako je teško stanje u Vukovaru posljedica, prije svega, slabog ali i nezakonitog upravljanja, pri čemu su, u proteklih nekoliko mjeseci, na površinu izbile brojne nepravilnosti u poslovanju gradske uprave i Fonda za obnovu i razvoj. Predsjednika Mesića zamolili su za pomoć i potporu njihovim nastojanjima u razrješavanju problema te potporu razvojnim projektima.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo susretom na kojem je, navodi se u priopćenju, mogao čuti i stavove vukovarske oporbe, te ukazao na potrebu usvajanja strategije razvoja RH, bez koje nije moguće osmisliti razvoj bilo koje hrvatske regije, pa tako i Vukovara. Predložio je da se provjere mogućnsoti korištenja predpristupnih fondova EU-a u gospodarskom razvoju Vukovara.

U izaslanstvu su bili predsjednica HNS-a i predsjednik te stranke u Vukovaru Vesna Pusić i Marin Krizmanić te član IO HNS-a Vukovar Mirela Primorac, predsjednica HSS-a Vukovar Anica Marić i član IO te stranke u Vukovaru Mario Soldo, predsjednica tamošnjega DC-a Višnja Jukić i član IO DC-a Vukovar Žarko Pavletić, predsjednik logoraša Vukovar Danijel Rehak, i član Izvršnog odbora SDP-a Vukovar Petar Bor, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp ysšh

Pročitajte više