Predsjednik Sabora neopterećen Glavašem: Tehnički je moguće da mu u ponedjeljak skinu imunitet

MANDATNO imunitetno povjerenstvo u ponedjeljak će možda skinuti Branimiru Glavašu imunitet saborskog zastupnika. Ali na to ne trebamo računati s apsolutnom sigurnošću; ipak će cijenjeni zastupnici možda imati važnijeg posla. To se barem može zaključiti iz današnje izjave predsjednika Sabora Luke Bebića.

"Nisam razgovarao s predsjednikom Mandatno imunitetnog povjerenstva", počeo je Bebić svoje izlaganje i već je u tom trenutku bilo jasno kako državni vrh ne žali previše za Glavašem, niti ih njihov bijeg posebno brine. "Tehnički je moguće da se povjerenstvo sastane u ponedjeljak", rekao je Bebić razgovarajući s novinarima prilikom obilježavanja 65. obljetnice 3. zasjedanja ZAVNOH-a u Topuskom. No, na najzanimljivija pitanja ipak je ostao nijem. Radi se naravno o optužbama koje su se jučer mogle čuti među političkim vrhom da je Sabor zapravo dozvolio Glavašu bijeg jer nije sazvao sjednicu na kojem bi mu se skinuo imunitet.

"Politički montiran proces? To su čiste gluposti", reagirao je Bebić na poruku koju je Glavaš ostavio u oproštajnoj video snimci, a koju su jučer učestalo ponavljali njegovi pristaše. Podsjećamo, osječka je Hvidra jučer organizirala okupljanje pred Županijskim sudom, nakon čega se vesela povorka preselila do sjedišta lokalnog HDZ-a. Na zgradu vladajuće stranke poletjela su jaja i kamenje, a zapaljena je i HDZ-ova zastava.

HDZ je danas poručio kako će zbog toga podnijeti prijavu protiv članova HDSSB-a i ostalih Glavaševih simpatizera čiji su "divljački i primitivan ispad" javno osudili te ga nazvali "huliganskim činom koji je nanio Gradu Osijeku i njegovim građanima nepovratnu štetu". Predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Tomislav Ivić priopćili su kako se u zgradi u kojoj su smještene njihove prostorije nalazi i sjedište jedne tvrtke kao i privatni stan. Netom nakon događaja pred sjedištem HDZ-a na teren je morala izaći i policija, koja još nije dobila nikakvu prijavu protiv Glavaševih pristaša, ali prema najavama HDZ-a, uskoro bi trebala.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više