Predstavljen humanitarni nacionalni projekt "Najbolje od nas"

Nacionalni projekt "Najbolje od nas" koji priprema programe pomoći obiteljima s osmero i više djece, njih oko 400 u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor predstavljen je danas novinarima.

Potpredsjednica Kosor je naglasila važnost zaustavljanja trenda depopulacije Hrvatske i dodala da višečlane obitelji trebaju pomoć ne smo Vlade i Ministarstva, nego svih nas.

Potpisano je pismo namjere kojim će tvrtka Hewlett-Packard osigurati 400 osobnih računala za te višečlane obitelji do listopada ove godine, odnosno više od 1200 kompjutora u slijedeće tri godine.

Pismo namjere su potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, direktor tvrtke Hewlett-Packard za Hrvatsku Alojz Brkić te pjevač Tony Cetinski koji će održati humanitarni koncert i jedan od izvršnih producenata projekta Željko Krnjak.

Ostvarenje projekta započinje humanitarno-glazbenim spektaklom 16. srpnja na umaškom teniskom stadionu pod nazivom "Tony Cetinski i prijatelji uz Simfonijski orkestar HRT-a".

Ulaznice za koncert po prigodnoj cijeni od 50 kuna mogu se kupiti od danas, a postoji i ograničen broj tzv. VIP ulaznica po cijeni od 200 kuna o kojima se informacije mogu dobiti na telefon 6176170.

Na taj će način biti ostvaren prihod za pomoć višečlanim obiteljima, a dodatni će prihod biti prikupljen prodajom CD-a i DVD-a snimljenih "uživo" s tog humanitarno glazbenog spektakla.

Stoga je za potrebe ostvarenja humanitarnih ciljeva projekta otvoren zasebni namjenski žiro račun pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, odnosno Državnom proračunu



(Hina) xdm ymć

Pročitajte više