Predstavljen Informacijski sustav visokih učilišta

Svečana primopredaja Informacijskoga sustava visokih učilišta ISVU, koji će omogućiti studentima i službama visokih učilišta brže i učinkovitije obavljanje poslova vezanih uz proces studiranja, održana je danas u Sveučilišnom računskom centru Srce. L

Pokretač i financijer sustava je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a razvio ga je tim s Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji je vodila dr. Mirta Baranović. Brigu o tom informacijskom sustavu i njegovoj primjeni vodit će Centar potpore ISVU-a koji djeluje pri Srcu.

Primopredaju su danas potpisali pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja dr. Dragan Schwartz, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva dr. Mladen Kos i ravnatelj Srca Zoran Bekić.

Kako je rekla dr. Mirta Branović, u sustav ISVU uključeno je 12 visokih učilišta, a aktivno uključivanje traje na još 51 visokom učilištu. Do kraja 2005. u Informacijski sustav trebala bi ući sva visoka učilišta u Hrvatskoj .

Informacijski sustav visokih učilišta mrežni je sustav kojim se može uskladiti rad većeg broja učilišta, odnosno, osigurati identifikacija studenata, nastavnika, kolegija, nastavnih planova te razmjena podataka između fakulteta, primjerice u slučaju prelaska studenata ili angažiranja nastavnika s drugog visokog učilišta. Time se, rečeno je, dobiva precizno "skladište podataka" za potrebe sveučilišta ili nadležnog ministarstva te stvara jedinstveni informacijski portal o visokoj naobrazbi.

(Hina) xmb ymć

Pročitajte više