PREDSTAVLJEN PRVI BROJ OBNOVLJENOG "VALA"

Prvi broj obnovljenog riječkog časopisa za mlade "Val", koji će izdavati riječki Multimedijalni centar u suradnji s "Novim listom" i Gradom Rijekom, predstavljen je danas.

Glavni urednik Krešo Mustać rekao je na konferenciji za novinstvo da je taj broj sastavljen iz tekstova objavljivanih u "Valu" u razdoblju od 1975. do 1990. (izdavača tadašnje omladinske organizacije) kada je prestao izlaziti.

Jedini novi tekst je razgovor s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom o kulturi u Rijeci te odnosu prema mladima.

Mustać je rekao da je ideja o ponovnom pokretanju "Vala" postojala nekoliko godina, ali da je tek sada sazrelo vrijeme za taj korak. Dodao je da je nekadašnji "Val" bio rasadnik kvalitetnih novinarskih kadrova, ali i kulturnjaka, te je izrazio nadu da će to biti i ovaj "Val".

Govoreći o uređivačkoj politici, Mustać je rekao da će, osim kulturi, pažnja biti posvećena i politici, posebno onoj koja se odnosi na mlade te sveučilištu i srednjim školama.

Distribucija je osigurana putem trgovačke mreže "Tiska" na području Primorsko-goranske županije. Mustać je pozvao sve zainteresirane mlade ljude, posebno učenike i studente, na suradnju u izradi lista. "Val" će u prvo vrijeme izlaziti jednom mjesečno, a prema mogućnostima uspostavit će se nekadašnji ritam dvotjednog izlaženja.

Uz promociju prvog broja novog "Vala" u petak će u kultnom riječkom klubu "Palach" biti otvorena sezona toga kluba. Toga dana bit će otvorena i izložba fotografija Ivana Šepića pod nazivom "Goli otok" u sklopu festivala nove umjetnosti "FONA".

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više