Predstavljena tri HND-ova vodiča za novinare

TRI VODIČA za novinare u izdanju PressDate, medijske agencije Hrvatskog novinarskog društva (HND) predstavljeni su danas kao korisni priručnici za novinare, ali i pravnike i suce, koji bi trebali omogućiti bolje razumijevanje struke i novinara.

U Novinarskom domu predstavljeni su priručnici "Djeca i mladež u kaznenom postupku" Melanije Grgić, "Nacionalna sigurnost" Katarine Škoro-Pevec i "Parnični postupak" Dražena Jakovine.

Objavu ta tri priručnika pozdravili su ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić, kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Dennis Snider, čija je vlada financijski poduprla taj projekt, te predsjednik Zbora novinara sudskih izvjestitelja Dušan Miljuš.

Predsjednik HND-a Dragutin Lučić-Luce smatra da će priručnici HND-u i novinarima omogućiti ostvarenje temeljnih zadaća u podizanju profesionalnih standarda, etičnosti i odgovornosti pri pisanju o osjetljivim pravnim temama.

PressData je dosad objavila 12 knjiga, a slijedeća će, kako je najavio njezin urednik Mario Bošnjak, biti "Povijest novinarstva" Bože Novaka.

(Hina) xggrb yso

Pročitajte više