Predstavnici beogradskog Energoprojekta u posjetu Vukovaru

NA INICIJATIVU Zajedničkog vijeća općina (ZVO) u Vukovaru su danas boravili predstavnici beogradskog koncerna Energoprojekta koji su se sastali s vukovarsko-srijemskim županom Nikolom Šaferom i predstavnicima lokalne samouprave te gospodarstvenicima.

Direktor Energoprojekta Goran Cvijović izjavio je da je ta tvrtka, koja se bavi projektiranjem i izvođenjem radova niskogradnje i visokogradnje, trgovinom i sl., prisutna u 40 zemalja svijeta.

Izaslanstvo Energoprojekta razgovaralo je danas s vodećim ljudima vukovarskog Vupika.

Predsjednik ZVO-a Jovan Ajduković potvrdio je kako je ta tvrtka inicirala gospodarske susrete te je najavio da će se svi budući susreti održavati preko Hrvatske gospodarske komore.

"Posjetom želimo pokazati kako ZVO nije samo institucija koja traži prava za srpsku nacionalnu manjinu, već i ustanova koja želi pomoći u ostvarivanju gospodarske suradnje", izjavio je Ajduković.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika Energoprojekta. "Veselim se što se otvaraju određeni komunikacijski kanali i šalju dobri primjeri i od hrvatskih tvrtaka u Srbiju i obrnuto te da se može gospodarski poslovati i stvarati uvjete za razvoj ovoga područja", istaknuo je Šafer.

Pročitajte više