Premijer Račan primio Udruge roditelja poginulih branitelja

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan sastao se danas s predstavnicima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata koji su ga izvijestili o aktivnostima te problemima s kojima se susreću, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata okuplja 8500 članova u 46 udruga, a unutar svojih aktivnosti provodi i uspješan program psihološke pomoći.

Na sastanku su predstavnici zajednice postavili pitanje oslobađanja od poreza obiteljskih mirovina roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata koje su sukladno zakonu podložne oporezivanju.

Premijer Račan izrazio je razumijevanje za problem s kojim se susreću korisnici obiteljskih mirovina. Uzimajući u obzir problem roditelja poginulih branitelja i posebnost situacije u kojoj se nalaze, zaključeno je da traže suglasnost Republičke koordinacije udruga Domovinskog rata o specifičnosti problema i njegovoj prioritetnosti kako bi njihov zahtjev bilo moguće poduprijeti, stoji u priopćenju.

Sastanku je nazočio i Ivica Pančić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Pročitajte više