Prevarili Gavrilović i Belje za više od 350 tisuća kuna

Zagrebačka policija osumnjičila je dvije osobe za prijevaru i pronevjeru u kojima su mesna industrija Gavrilović i prehrambeno poduzeće Belje oštećeni za više od 350 tisuća kuna.

Policija je danas izvijestila da je zbog prijevare "teške" oko 230 tisuća kuna kazneno prijavila 40-godišnjaka. Njega se sumnjiči da je od petrinjske mesne industrije Gavrilović u dva navrata prošle godine preuzeo suhomesnate proizvode, a kao garanciju da će proizvode platiti dao bianco mjenicu bez pokrića. Naime, kada su iz Gavrilovića pokušali dug naplatiti mjenicom, ispostavilo se da je žiro račun osumnjičenog blokiran. Policija ga stoga sumnjiči da je lažno prikazao svoje poslovanje i tako u zabludu doveo tvrtku Gavrilović.

U drugoj policijskoj istrazi za pronevjeru je osumnjičena 38-godišnja voditeljica trgovačkog centra Belja na Samoborskoj cesti. Nju se tereti da je od kraja prosinca prošle do kraja veljače ove godine iz skladišta uzimala sireve i ostale prehrambene proizvode Belja, lažno prikazujući da su ti proizvodi otpremljeni većim trgovačkim lancima. Sumnja se da je 38-godišnja voditeljica trgovačkog centra na taj način pronevjerila 125 tisuća kuna vrijedne proizvode Belja. Policija nije objasnila što je osumnjičena učinila s otuđenim proizvodima.

(Hina) xso yso

Pročitajte više