prevratnik pritvoren u veroni nije hrvatski državljanin

Osumnjičeni za subverzivnu djelatnost na Komorskom otočju, kojega policija u Veroni drži od četvrtka u pritvoru, nije hrvatski već talijanski državljanin, doznaje se danas u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

´MUP je u kontaktu s nadležnom talijanskom policijom utvrdio da je Fabio Leva talijanski državljanin rođen u Malom Lošinju te da ne posjeduje hrvatsko državljanstvo´, rekla je glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

´On nije hrvatski državljanin´, rekla je glasnogovornica, demantirajući vijest objavljenu u medijima.

Dvije osobe stavljene su u četvrtak u kućni pritvor, a još 15 ih je pod istragom na zahtjev tužiteljstva u Veroni, pod sumnjom organiziranja plaćenika za rušenje Vlade Komorskog otočja, afričke države pokraj Madagaskara.

Veronski tužitelj pokrenuo je prije godinu dana istragu zbog sumnje da je jedan francuski državljanin počeo okupljati plaćenike za rušenje Vlade, a radi navodnog ekonomskog interesa jednog drugog francuskog građanina na Komorima.

U Primorsko-goranskoj policiji rečeno je danas ranije da u policijskim evidencijama nema hrvatskog državljanina imena Fabio Leva, rođenog 1942. ili drugih godina, iz Maloga Lošinja.

Pročitajte više