"Priča o mjuziklu" novi projekt osječkog HNK

OSJEČKO Hrvatsko narodno kazalište predstavit će 3. ožujka svoj novi glazbeni projekt "Priča o mjuziklu", igrani koncert za dva glasovira, sopran i mjuzikle, u režiji Vlade Štefančića, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u HNK.

Redatelj i scenarist projekta Štefančić ocijenio je kako je riječ o dramaturško-glazbenoj priči, koja će uz uvođenje klasičnog glasovira i elektroničkih klavijatura, nastojati u novoj koncertno-igranoj formi opisati nastanak, povijest i razvoj mjuzikla.

Željeli smo podsjetiti na nastanak mjuzikla u svijetu, Hrvatskoj i njegovu mjestu u Osijeku te ujedno tom priredbom upozoriti na ulogu Osijeka i osječkog HNK u hrvatskom glazbeno-kazališnom stvaralaštvu, rekao je Štefančić.

Program će obuhvatiti skladbe iz poznatih domaćih i stranih mjuzikala, među ostalim, "New York, New York", "West Side Story", "My Fair Lady", "Cabaret", "Hair", "Jesus Christ Superstar", "Gubec beg" i "Jalta, Jalta".

Kao solistica nastupit će mlada osječka sopranistica Danijela Pintarić uz glasovirsku pratnju Marija Čopora sa zagrebačke Muzičke akademije te pratnju na klavijaturama Igora Valerija iz osječkoga HNK.


Pročitajte više