Privatni detektivi "izmuzli" novac iz zaklade pa više ne žele tragati za Madeleine McCann

"IZMUZLI su sav novac iz zaklade i poručili kako nakon isteka šestomjesečnog ugovora neće nastaviti potragu za Madeleine McCann, odnosno obnoviti ugovor", objavili su britanski mediji, optuživši time privatne detektive, koje su unajmili McCannovi, za "neprofesionalnost, nesposobnost i čistu pohlepu".

Prema "lopovskom ugovoru", kako su ga prozvali britanski mediji, Zaklada za potragu za Maddie, istražiteljima isplaćuje više od 80.000 funti mjesečno. Do sad im je isplaćeno oko 500.000 funti (oko 4,5 milijuna kuna) i zaklada je pred bankrotom.

Brian Kennedy, britanski tajkun koji je i sam financirao potragu za Maddie, Daily Mailu je rekao kako nije zadovoljan rezultatima koje su privatni istražitelji postigli. "To su preslabi rezultati prema onome koliko ih se plaća", rekao je Kennedy.

Glasnogovornik obitelji McCann je rekao kako su Madeleineini roditelji, Kate i Gerry McCann, upoznati s činjenicom da detektivi ne žele produžiti ugovor te se slažu s takvom odlukom. "I oni se, jednako kao i britanska javnost, pitaju gdje je utrošen toliki novac, kad nisu postignuti nikakvi rezultati", dodao je.

Ovih je dana glumica Angelina Jolie, novopečena majka blizanaca, rekla kako se želi sastati s McCannovima, kako bi im pružila svoju potporu u potrazi za nestalom kćeri.

Podsjetimo, Madeleine McCann je 3. svibnja prošle godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddy.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više