projekt "Eko etno 2004.": veliki hrvatski potencijali za razvoj ruralnog turizma

Organizacijski odbor projekta "Eko etno 2004." zaključio je danas kako su, s obzirom da je čak 90 posto površine Hrvatske ruralno područje, potencijali za razvoj ruralnog turizma ogromni. L

Na sastanku održanom u Brodskom Stupniku nedaleko od Slavonskog Broda na obiteljskom imanju Zdjelarević pomoćnik ministra za turizam Robert Bačac procijenio je da dobrom organizacijom i kvalitetnim projektima Hrvatska može postati vrlo jaka ruralna turistička sila.

Kao domaćin, brodsko-posavski župan Mato Dorić posebno je naglasio da je projekt "Eko etno" za tu županiju važan i kao pokretač razvoja seoskoga turizma, ali i kao poticaj jačanju proizvodnje u ruralnim područjima.

Ohrabreni vrlo dobrim rezultatima prošlogodišnje prve izložbe "Eko etno" organizatori - udruga "Hrvatski farmer" i Zagrebački velesajam odlučili su da projekt postane tradiconalan i da dobije međunarodni karakter. "Cilj nije samo pokazati proizvode, već i povezati županije, općine i gradove te pojedine resore i ministarstva na projektu održivog razvoja ruralnog prostora Hrvatske", rekla je predsjednica uprave "Hrvatskog farmera" Dijana Katica.

Ovogodišnja izložba "Eko etno" održat će se u sklopu Jesenskog zagrebačkog velesajma od 14. do 19. rujna, a uz međunarodne predstavnike očekuje se sudjelovanje najmanje 15 hrvatskih županija.

Sudionici današnjeg skupa - župani i predstavnici više hrvatskih županija te ministarstava obišli su i gospodarstvo obitelji Zdjelarević, prvaka ruralnoga turizma u Brodsko-posavskoj županiji. Poznati vinar Davor Zdjelarević i supruga Višnja na temeljima obiteljske tradicije u proizvodnji vrhunskih vina u samom srcu vinograda na obroncima Dilj-gore podigli su i prvi hrvatski vinski hotel.

(Hina) xvruž yln

Pročitajte više