Pronađena trupla dvojice ribara na Vranskom jezeru

NA TIJELIMA dvojice ribara iz Vrane izvučenih danas iz Vranskog jezera, Darka Čirjaka (40) i Marka Kneževića (28), čiji je nestanak prijavila sinoć Čirjakova supruga nisu pronađeni tragovi nasilja ali obdukcija će biti obavljena sutra kada će se potvrditi jesu li se dvojica ribara utopila, rekli su za Index djelatnici zadarske policije.

Čirjak i Knežević su sinoć oko 20 sati unatoč jakoj buri isplovili u ribolov na Vransko jezero u čamcu na vesla, a kada se ni u ponoć nisu vratili kući, Čirjakova je supruga prijavila policiji njegov nestanak.

"Policijska vozila su još tada izašla na teren, međutim nisu ništa pronašli. Jutros je angažiran helikopter HV-a, a policiji se u potrazi pridružilo i četrdeset mještana Vrane, na kraju i ronioci, koji su pronašli njihova tijela oko 13,15 sati. Barka je ostala polupotopljena, bit će izvučena sutra, jer je danas vrijeme još uvijek vrlo nepovoljno", rekao je Jerolim Šarlija, voditelj OKC-a Policijske uprave zadarske.

Tijela su, kaže Šarlija, trenutno na patologiji zadarske bolnice, gdje će sutra biti obavljena obdukcija i saznati točan uzrok smrti, no nalaz mrtvozornika upućuje na utapljanje.

A.B.

Pročitajte više